İspanyol Engizisyonu Nedir?



İspanyol Engizisyonu, İspanyol monarşi tarafından yönetilen ve İspanya'daki Roma Katolik Kilisesi'nin statüsünü tehdit eden heretik ve diğer bireyleri kökünden çıkarmak için kurulmuş bir kilise mahkemesiydi. 1478'de kurulan İspanyol Engizisyonu 1834'e kadar resmi olarak ortadan kaldırılmadı ve Avrupa'da yapılan Seo uzmanı çok sayıdaki girişimden en ünlüsü. İspanyol Engizisyonu altında en az 2.000 kişinin öldüğü ve sayısız kişinin işkence gördüğü, korkunç fiziksel cezalara maruz kaldığı ve tüm mallarını teslim etmeye zorlandığı tahmin edilmektedir.

İspanya Tarihindeki bu dönem, İspanya'nın son derece dindar bir biçimde farklı olduğu bir dönemden önce gerçekleşmiştir. Bir zamanlar Seo hizmeti Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler İspanya'da nispeten barış içinde yaşadılar, fikir ve bilgi alışverişinde bulundular ve zengin ve canlı bir kültür yarattılar. İspanyol monarşi, İspanya'nın Mağribi işgal altındaki bölgelerini Yeniden Kurtarmaya başladığında, bunu bir tehdit olarak gördü ve monarşi, Katolikliği İspanya'da egemen din olarak yeniden kurmak için çalıştı.

ilan
Aragon'un hükümdarları Ferdinand II ve Kastilya'dan Isabella I, İspanyol Engizisyonu'nu kurdular. Hükümet tarafından yönetilen, oldukça kurnaz bir politik hareket yerine, hükümet tarafından yönetilen bir engizisyon kurdu. İspanyol Engizisyonu için kesin motivasyonlar biraz belirsizdir. İspanya'da Katolikliği yeniden ortaya koyma arzusunun ötesinde, hükümdarlar, Engizisyon altında mahkum edilen insanların mülklerine el koymak ve sözde politik nüfuzunu azaltmaya yönelik acil bir ihtiyaç gibi daha alaycı güdülere sahip olabilirler. Conversos , çoğu zaman baskı ya da politik nedenlerden dolayı Hıristiyanlığa dönüşen Yahudi ve Müslüman inançlı insanlar.

İspanyol Engizisyonunun arkasındaki mantık ne olursa olsun, resmi bir Papal Engizisyonu gibi örgütlenmişti. Soruşturmacılar bir kasabaya girerler ve dini hizmetlerden sonra resmi bir duyuru yaparlar, insanları başkalarını itiraf etmek veya suçlamak için davet ederler. Bir grup itiraf veya suçlu suçlu tespit edildiğinde, bir mahkeme formatında yargılanacaklardı. İspanyol Engizisyonu'nun yasal bir bakış açısıyla aldırdığı en büyük kusurlardan biri, sanığın suçlularının kimliğine sahip olmaması ve suçlamalardan habersiz kalmaları ve kendilerini savunmanın imkânsız hale getirilmesidir. Ayrıca, suçluluk kabulü olarak kabul edilmeyi reddetmekle ifade vermek zorunda kalıyorlardı.

Sık sık gerçek Hıristiyan olmamalarından şüphelenilen Conversos , Engizisyon sadece resmen Hıristiyanları deneyebileceği için İspanyol Engizisyonunun özel hedefleriydi. Engizisyon ayrıca, şüpheli şüphecilikten ve birçoğunun sadece Katolik inancına bağlı olan diğer çeşitli suçlardan dolayı insanları yargıladı . İşkence mahkemeleri arasında işkence yaygındı ve vatandaşları birbirlerini soruşturmadan bağışıklık vaadiyle suçlamaya teşvik etmek için baskı oluşturuyordu. Suçlu bulundukları takdirde, bazı insanlara genellikle zor bir fiziksel ceza ve mülklerinin kaybedilmesinden sonra Kilise ile uzlaşma şansı verilmişti. Diğer hüküm giymiş Kurumsal seo suçlular idam edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?