Adrenal korteks nedir?



Adrenal korteks, hormonları düzenleyen ve üreten vücudun endokrin sisteminin bir bileşeni olan adrenal bezin dış tabakasıdır . Adrenal bezin içi adrenal medulla veya sadece medulla olarak bilinir. Medulla ve korteks çok Seo uzmanı farklı işlevler yerine getirir ve her biri sağlıklı yaşam için kritik öneme sahiptir. Çeşitli medikal durumlar Cushing sendromu ve Addison hastalığı dahil olmak üzere adrenal korteksin işlevini etkileyebilir. Kullanılması kolesterol temel olarak, adrenal korteks rol oynayan birçoğu kullanımlara çeşitli bileşiklerin bir dizi oluşturur metabolizma ve kan kimyası.
Böbreküstü bezleri böbreklerin üstünde bulunur. Sağlıklı bireylerde korteks sarıdır ve bezin kendisi yıldız şekline sahiptir. Adrenal kortekste, Seo hizmeti her biri vücut tarafından kullanılmak üzere farklı kimyasalların sentezlenmesinden sorumlu olan üç ayrı katman vardır. Her katmandaki hücreler, farklı işlevlerini yansıtan, biraz farklı yapılara sahiptir ve fark, yüksek güçlü bir mikroskop yardımıyla açıkça görülebilir.
Adrenal korteksin dışında, zona glomerulosa aldosteron gibi mineralokortikoidler yapar . Bir sonraki tabaka, bölge küçük demet gibi glukokortikoidler yapar kortizol zona reticularis olarak bilinen iç tabaka, yapar, androjenler gibi testosteron . Kişinin durumuna ve fiziksel durumuna bağlı olarak üretim seviyeleri değişir. Örneğin, erkekler, kadınlardan daha fazla testosteron üretme eğilimindedir ve bu hormon fiziksel gelişiminde kritik bir rol oynar ve stres altındaki insanlar daha fazla kortizol yapar.
Böbreküstü bezinin her iki bölgesinde işlev bozukluğu, yorgunluk, kilo değişiklikleri, hirsutizm, kusma , bulantı, spesifik gıda istekleri, hipoglisemi ve düşük tansiyon gibi çeşitli semptomlara yol açabilir . Bazı durumlarda, vücudun genel hormonal dengesi ciddi şekilde bozulduğundan ve diğer durumlarda, tek başına adrenal bezde sorunlar ortaya çıktıkça, endokrin sisteminin birden çok parçası yer alır. Adrenal yetmezlik veya aşırı üretim sorunu olan hastalara, durumun nedenine bağlı olarak bir dizi tedavi seçeneği vardır.
Kurumsal seo Böbreküstü bezleri ile ilgili sorunlar ortaya çıktığında, doktorlar, temel hormonal hormonlarla doğal üretim düzeyini takviye etmek ya da böbrek üstü bezleri çıkarmak gibi önlemlere başvurmadan önce altta yatan nedenleri çözmeye çalışmaktadırlar. Birçok durum böbreküstü bezini kapsayabileceğinden, sorunun alt kısmına ulaşmak için kapsamlı tıbbi testler gerekebilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?