İspanya'nın bayrağı nedir?



İspanya Krallığı bayrağı, uluslararası olarak tanınan İspanya'nın Seo uzmanı ulusal sembolüdür. Ayrıca ' la rojigualda ' olarak da bilinir .


İspanya bayrağıİspanyol bayrağı 3 yatay çizgiden ve ulusal armasıyla oluşuyor. Çizgilerden ikisi kırmızıdır ve ortasındaki kırmızıların yüksekliğinin iki katı bir sarı şerit vardır. Ulusal kalkan, sarı şeridin ortasındaki bayrak genişliğinin beşte ikisi kadardır.

Tüm mevcut modelleri ile bayrak modeli , ulusal armasının son versiyonunun kurulduğu 1981 yılına kadar uzanmaktadır . Seo hizmeti

Aranjuez Kral Carlos III Kraliyet Fermanı ile 1785 ne zaman kalma diğer yandan çizgili ve renklerin düzenlemesi, yeni resmi donanma bayrağı Kraliyet Donanması tarafından sadece kullanılacak yeni kırmızı ve sarı bayrak bulunmaktadır.

Yalnızca II. Isabel saltanatı döneminde 1843 yılına kadar önceki iki renkli bayrak ulusal bayrak olarak resmileşti. 

İspanya bayrağı tarihçesi
Felipe V'nin İspanya tahtına çıktığı 1700 yılında, deniz ordularına ait bayrakların düzenlenmesi, ortadaki gerçek kalkanın, uzaktan denizde karışıklıklara neden olan beyaz arka plana sahipti.

1785 yılında İspanya, gemilerinin 2'sini batırdığı İngiliz müttefiki saldırısına uğrar. İngiliz filosu, İspanyol gemilerini Fransız düşmanlarının neden olduğu zararları ödeyeceklerini iddia etti.

Bu olay, İspanya Kralı III. Carlos'un, Deniz Kuvvetleri Bakanı'nı, İspanyol Kraliyet Donanması'na olan mesafesindeki yeni, görünür ve ayırt edilebilir bir bayrak teklifini sunmak üzere görevlendirmesine neden oldu.

Carlos III kırmızı, sarı ve kırmızı çizgili bir bayrak seçer ve diğerlerini ikiye katlamak için medyanın sarı bandını arttırmaya karar verir.

Sonuç olarak, 1785 yılında İspanya'nın yeni deniz bayrağı kararını veren Kraliyet Kararnamesi Palacio de Aranjuez'de imzalandı.

Sadece 1843'de II. Isabel saltanatı altında kırmızı bayrak İspanya'nın ulusal bayrağı olarak belirlendi.

İspanya bayrağının renklerinin anlamı
İspanya bayrağının renklerinin kökeni, açık denizlerde karıştırılmaması için uzun mesafeden görünür ve ayırt edilebilir olması amacıyla Kral III. Kurumsal seo Carlos'a göre yapılmıştır.

İspanyol bayrağının renkleri özel bir anlama sahip değil, sadece pragmatik bir anlam taşıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?