İspanya İç Savaşı neydi?



İspanya İç Savaşı (1936-1939), sol kanat Halk Cephesi ve sağ kanat Ulusal Cephesi arasında savaştı. Buna yol açan ilk olaylardan biri, 1931'de İspanya Kralı'nın demokratik seçimler taleplerini kabul etmesiyle gerçekleşti. Bu seçimlerde halk, bir cumhuriyete sahip olmak istediklerini ve Kral'ın Seo hizmeti    kaçtığını açıkça ortaya koydu. O yılki genel seçim, Sosyalist Partiyi iktidara getirdi ve Manuel Azaña başbakan oldu.

1936'da, Azaña sağ kanat Ulusal Cephesi'ne karşı çıkan Halk Cephesi'ne dört solcu siyasi parti düzenlemeye yardım etti. Halk Cephesi o yıl genel seçimleri kazandı ve hükümeti devraldı. Kısa bir süre sonra, ekonomik kriz grevleri hızlandırdı ve askeri isyan Emilio Mola'nın başını çekti. İsyan, sadece İspanya'nın bazı bölgelerinde başarılı olmasına rağmen, Azaña'nın görevinden istifa etmek istemesi yeterliydi. Ancak, diğer liderler müteakip ayaklanmaların önüne geçebileceğine inandılar, dolayısıyla Azaña iktidarda kaldı. En iyi çabalarına rağmen, Sosyalist ve Komünist partilere ait birçok Avrupalı İspanya'ya, İspanya İç Savaşı'nda Halk Cephesi'ne yardım etmek için geldi.

ilan
İspanya İç Savaşı sırasında Portekiz Cumhurbaşkanı Antonio Salazar, İtalya Başbakanı Benito Mussolini ve Almanya Führer adındaki Adolf Hitler, otoriter hükümetlerini korumak için Ulusal Cephe'yi desteklediler. İspanya'da, Ulusal Cephe de Katolik Kilisesi'nin desteğini aldı. Popüler Cephe Meksika, Sovyetler Birliği ve bazı Amerikalılar tarafından desteklendi.

İspanya İç Savaşı'nın ilk büyük ölçekli savaşları, sağcı Milliyetçi Ordunun Madrid'i bombaladığı 1936'da Madrid'de gerçekleşti. Bundan kısa bir süre sonra, Milliyet Ordusu, Halk Cephesi'ni desteklediğine inanılan şehir içindeki birçok kişinin ölümüne ve / veya tecavüzüne Badajoz Şehri'nin kontrolünü ele geçirdi. 1936'nın sonlarında Ulusal Cephe, Francisco Franco'yu Milliyet Ordusu ve Devlet Başkanı'nın komutanı olarak atadı.

Barselona'da gerçekleşen 1937 savaşı, Halk Cephesini genel olarak zayıflatan birçok Popüler Cephe liderinin infazlarıyla sonuçlandı. Ardından, Popüler Ön Kontrollü Cumhuriyet Ordusu 1938'de Ebro'daki bir savaşta tamamen tahrip edildi. Ulusal Cephe iki yıl sonra Barcelona, ​​Catalunya ve Madrid'i Kurumsal Seo   kazandı ve Ulusal Cephe Francisco Franco başkanlığında hükümetin kontrolünü ele geçirdi. . Franco, iktidara geldiğinde İspanya Seo uzmanı İç Savaşı'nı ilan etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?