İskenderiye Kütüphanesi neydi?



İskenderiye Kütüphanesi, Mısır'ın Ptolemy I tarafından kurulan efsanevi bir araştırma kurumu idi. Modern çağda, İskenderiye Kütüphanesi muhtemelen kaderi için daha iyi hatırlanabilir: Çok sayıda tarihçiye göre, kütüphane, muhtemelen bir dizi olayda olsa da, bir kerede değil, işten atıldı ve yakıldı. Büyük Kütüphanenin kesin doğası, akademisyenler arasında bazı argümanların bir konuydu, çünkü gerçek kütüphane hakkında çok az bilgi mevcuttu ve mitoloji ve Seo hizmeti  gerçek tabloyu tamamen ortadan kaldırdı.

Bu kurum, kesinlikle çok sayıda çevre kültürlerden yazılı materyal toplama amacı ile, üçüncü yüzyılda BCE kuruldu. Aslında, iki ayrı kütüphane, İskenderiye Kütüphanesi'nin koleksiyonlarını, Mısır ve Yunanistan'ın yanı sıra Yunanistan ve Roma'dan gelenler de dahil etti. İskenderiye Kütüphanesi'nde ayrıca, akademisyenler, yazarlar ve fotokopilerin kullanımı için toplantı salonları, yurtlar ve diğer alanlar da vardı.

Kuşkusuz, İskenderiye Kütüphanesi'ndeki büyük koleksiyonlar kısmen yargısal ticaret ve kısmen de zorla toplandı. Efsaneye göre, İskenderiye giren tüm ziyaretçiler kütüphanede kopyalamak için sahip oldukları herhangi bir yazılı materyali teslim etmek zorunda kaldı. Hiç kimse, kütüphane koleksiyonlarının tam boyutunun ne olduğunu gerçekten bilmiyor, çünkü kaynakça veya katalog bulunmuyor, ancak antik dünyada en büyük olduğuna inanılıyordu.

ilan
İskenderiye Kütüphanesi'nin yıkımı birkaç kişiye atfedildi. Kuşkusuz, Julius Caesar, kütüphaneyi 48 BCE'de ateşe vermiştir, ancak MS 3. yüzyılda Aurelian ve Theophilus, 6. yüzyılda meydana gelen Müslüman fetihleri ​​gibi, kütüphanenin tahrip edilmesiyle de tanınmıştır. En muhtemel açıklama, hepsinin sorumlu olduğu ve kütüphanenin bitmeden önce parçaların ve parçaların yontulmuş olmasıydı.

Arkeologlar, 2004 yılında İskenderiye Kütüphanesi'nin orijinal mekanı olarak konumlandırdıkları bir site keşfettiler. Bu tesis, tesisin niteliğine daha fazla ışık tuttu. Bu, konferans salonlarının ve diğer tesislerin yüksek düzeyde bilgi paylaşımı ve eğitimin devam ettiğini gösterdi. Kütüphanede Kurumsal Seo   Kütüphanede, daha sonra çeviri veya kopyalanmış formda ortaya çıkmış olan eserlere çok sayıda çağdaş referans bulunmasına rağmen, İskenderiye Kütüphanesi'ne hiçbir belge olumlu bir şekilde izlenmemiştir. Ancak, bu referansların bir kısmının kütüphanenin yıkımını desteklediği göz önünde Seo uzmanı  , aslında İskenderiye Kütüphanesi'nin koleksiyonlarında hangi yazarların barındırıldığını belirlemek zor olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?