İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası nedir?



İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası işyerinde güvenlik düzenleme amaçlı ABD federal yasasıdır. Çalışma, işverenlerin işle ilgili hastalıkları, yaralanmaları ve ölümleri önlemek için çalışanlarına güvenli ve toksik olmayan bir ortam sağladığından emin olmak için 1970 yılında kabul edildi. Çalışma Seo hizmeti  Amerika Birleşik Devletleri İş Güvenliği ve kurulan Sağlık İdaresi güvenlik standartlarını belirleyen ve hareket ile devlet uygunluğunu denetlemek için 1971 yılında (OSHA). Her devlet, OSHA tarafından onaylandığı sürece kendi işyeri sağlık ve güvenlik düzenlemelerini oluşturma hakkına sahiptir .

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası tarafından belirlenen standartlar, sanayinin türüne bağlı olabilir. İnşaat, denizcilik, tarım ve genel endüstri olmak üzere dört ana sektör kategorisi bulunmaktadır. Bu endüstrilerin her birinin farklı iş gereksinimleri ve prosedürleri olduğundan, yalnızca belirli endüstrilere uygulanan standartlar olabilir. Örneğin, OSHA tarafından emlak, hizmet, finans veya perakende gibi düşük riskli ortamlar olarak kabul edilen sektörlerin daha fazla güvenlik önlemi vardır.

ilan
Tüm endüstri işverenleri, çalışanları, görevlerinin bir parçası olarak karşılaşabilecekleri tehlikeli maddeler hakkında bilgilendirmelidir. Ayrıca herhangi bir ekipmanın nasıl kullanılacağına ve ayrıca çalışanların koruyucu donanım ile nasıl tedarik edileceğine dair güvenlik eğitimi vermelidirler. İşyerinde, hastaneye ya da ölüme neden olan herhangi bir kaza meydana gelirse, işveren OSHA'ya sekiz saat içinde haber vermek zorundadır.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, işçiler OSHA'ya işyerlerindeki tehlikeli veya sağlıksız koşulları bildirme hakkına sahiptir. Bir çalışan OSHA ile resmi bir şikayette bulunduğunda, bir müfettiş bir soruşturma yürütecektir. Bir işveren, kanunun hükümlerine uymadığı tespit edilirse, Seo uzmanı  cezalara tabi tutulabilir. Kanun, işverenlerin OSHA'ya koşulları bildiren işçilere karşı ayrımcılık yapmasını yasaklamaktadır. Ajans, bir işçinin OSHA ile iletişim kurmak için bir çalışanına karşı ayrımcılık yapması halinde, bir çalışana yasal işlem yapmasına yardımcı olacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, tüm 50 eyalet, Porto Riko, Columbia Bölgesi ve tüm ABD toprakları için geçerlidir. Nükleer santraller, nakliye ve madencilik gibi bazı endüstriler, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumsal Seo   yerine diğer federal yasalar tarafından belirlenen özel güvenlik düzenlemelerine sahiptir. Sadece aile üyeleri tarafından işletilen çiftlikler, hareket tarafından düzenlenmez ve ne de kendi hesabına çalışanlar değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?