İş sağlığı politikası nedir?



Bir iş sağlığı politikası, öncelikle işteki kişilerin sağlığını, güvenliğini ve refahını korumakla ilgili bir eylem planıdır. Politikalar tipik olarak, temiz çalışma alanlarının sağlanması, koruyucu ekipmanların kullanılması ve çalışanların uygun şekilde eğitilmesi Seo uzmanı yoluyla işçilerin tehlikeli çalışma ortamlarından korunması için tasarlanmıştır. Bu politikalar, müşterileri ve yakındaki toplulukları korumak için hükümler de içerebilir. Genellikle, Birleşik Devletler'deki İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi (OSHA) gibi devlet kurumları, dünya genelinde düzenlemeleri denetler ve uygular.

İş sağlığı politikası tarafından belirlenen standartlar, işverenlerin Seo hizmeti çalışanlarına güvenli bir ortam sağlamasını gerektirmektedir. Bu genellikle tehlikeli maddeler, aşırı gürültü, sağlıksız koşullar ve mekanik tehlikelerden korunmayı içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Standartlar, bir iktidar hükümeti tarafından belirlenen yerel veya bölgesel yönetmeliklere bağlı olarak değişir. Ajanslar genellikle kurallarını teftişlerle yürürler.

Mesleki sağlık politikaları normalde işverenlerin işyerlerinde belirli standartları sürdürmelerini gerektirir. Genel gereksinimler, genellikle güvenli bir çevreyi, gerektiğinde koruyucu ekipmanı korumak etrafında döner ve çalışanları ekipmanların doğru kullanımı konusunda eğitir. Çalışanların da güvenli bir ortam sağlaması beklenmektedir. İhlaller, normal olarak, işçinin işçilere maruz kaldığı risk nedeniyle artan para cezalarıyla cezalandırılır. Aşırı durumlarda, cezai suçlamalar yapılabilir.

ilan
İş sağlığı politikasının getirilmesi genellikle tartışmalara yol açmaktadır. İşletme sahipleri ve işverenler, yönetmeliklere uymanın maliyetinden daha güvenli bir iş ortamının yararlarından daha ağır basmaktadır. Çalışmalar, işverenlerin genellikle bu tür iyileştirmelerin maliyetini abarttıklarını göstermiştir. Diğerleri ise ajansları etkisiz oldukları için eleştiriyor. Sert cezası ve çağrıları, suç belli ihlallerin genellikle en yaygın şikayetler vardır. Aksine, çalışmalar politikaları takip eden şirketlerin daha düşük işçilik maliyetlerinden ve daha az işçi tazminat şikayetlerinden yararlandığını göstermiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1970 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın yürürlüğe girmesinden önce, Amerikan işçilerinin işyerinde çok az korumaları vardı. İşveren için daha güvenli bir ortam yaratmak, yaralı veya ölü bir çalışanı değiştirmek yerine genellikle daha pahalıydı. Teknolojideki ilerlemeler, daha büyük tehditlere neden oldu. Fatura geçişinden iki yıl önce, 14 bin işçi işlerini yaparken öldü ve iki milyon yaralı da yaralandı. ABD Kongresi'nde uzun ve ateşli bir tartışmadan sonra tasarı 28 Nisan 1971'de yürürlüğe girdi.

Çoğu sanayileşmiş ülke, çalışanlarının güvenliğini koruyan bir iş sağlığı politikası geliştirmiştir. Avrupa Birliği İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi (EU-OSHA), 1996 yılında İspanya'nın Bilbao kentinde kuruldu. KOSHA olarak bilinen Kore güvenlik örgütü, 1986 yılında yürürlüğe girmiştir. Sanayileşme, genellikle işçiler için daha tehlikeli koşullara Kurumsal seo ve onları korumak için önemli önlemlere yol açar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?