Doğal Mezar Nedir?



Doğal gömü, çevreye duyarlı uygulamalara, basitliğe ve Dünya'ya geri dönmeye ağır bir vurgu yapan bir alternatif cenaze türüdür. Birçok yönden, basit bir tören ve sade bir ahşap tabutun yer aldığı geleneksel bir Yahudi mezarına benzer . Dünyanın dört bir yanındaki sayısız mezarlık, müşterilerine doğal bir defin imkânı sunmakta olup, tamamen doğal gömü üzerine odaklanan Seo hizmeti  yapılar kurulmuştur.
Doğal gömülme daha büyük bir çevresel hareketin bir parçasıdır ve kökleri 1963'te Amerikan Ölüm Yolu'nun yayınlanmasından sonra Birleşik Devletler'de başlayan daha basit cenazelere doğru eğilimindedir . Avrupa'da, cenaze eğilimleri her zaman basit törenleri desteklemiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğundan daha erken yakalama yakma . Cenaze endüstrisinin birkaç göze çarpan açığa çıkması, reform yapma ve ölümün daha basit bir yoluna geri dönme isteğine yol açmıştır ve Avrupa'daki onyıllardır bir seçenek olan doğal gömülme, 1990'larda ABD'de de kendini yakalamaya başlamıştır. .
Geleneksel bir cenaze töreninden çok daha ucuz olmanın yanı sıra, doğal mezar da çok daha ekolojik olarak sağlamdır. Basit bir doğal gömüldüğünde, merhem embalmed değildir ve düz tabut veya örtü içine gömülür. Bazı durumlarda, bir mezara konulabilirken, diğerlerinde, beden, ağaçların ve çiçeklerin bulunduğu iyi korunmuş parkurlarda dolaşabilecekleri büyük bir doğal park toprağına gömülür. Bazen bir taş ya da ağaç gibi doğal bir işaretleyici kullanılacaktır: her durumda, bir GPS işaretleyici vücut ile birlikte gömülüdür, böylece mezarlık sakinlerini izleyebilir. Doğal mezarlıkların çoğu, düzenlenmiş sıra sıra mezarlar yerine, vahşi ve park alanlarının düşünülmesine odaklanır.
Ekolojik olarak, geleneksel bir cenaze çok sürdürülemez olabilir. Mumyalamada kullanılan kimyasallar zehirlidir ve tabut kırılıp vücut çürüyerek su tablasına sızar. Ek olarak, geleneksel tabutlar genellikle ağır metaller, plastikler ve kolayca biyolojik olarak bozunmayan diğer malzemelerden yapılır. Ağır beton veya taş tonozların kullanılması doğal çevreyi daha da bozar ve aynı zamanda mezarlıkların büyük miktarda yer kapladığı anlamına gelir. Doğal bir gömüldüğünde, vücudun doğal olarak ve yavaşça dünyaya dönmesine izin verilir.
Ölü yakma konusunda rahat olmayan yas tutucular, genellikle ölüleri onurlandırmak için yumuşak, doğal ve uygun maliyetli bir yol sundukları için doğal gömü olarak düşünürler. Bazı aileler de doğal gömülmeyi tercih eder, çünkü onları bir cenaze evine çevirmek yerine, ölülerini kişisel olarak tedavi etme fırsatı sunar. Bazı durumlarda, doğal gömü konusunda uzmanlaşmış bir mezarlık, bir mezarlık anma töreni ve profesyonel arabulma hizmetlerinin seçenekleri de sunulsa da, ailelerin mezarları kazmalarına ve tüm cenaze işlemlerini Kurumsal Seo   yapmasına izin verecektir. Doğal gömü ile ilgilenen bireyler, en yakın arama motorunu kullanarak yakındaki bir doğal cenaze birliğini veya onlara Seo uzmanı  olmak için kooperatifi arayabilirler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?