Doğal merhemler nasıl hazırlanır



Bir merhem evde yapılabilecek doğal bir ilaçtır.Burada çeşitli rahatsızlıklar için nasıl ve farklı tiplerde basit bir şekilde açıklarız.

Doğal merhemler nasıl hazırlanır
1 Merhem nedir?
Doğal bir merhem yapmak için 2 Malzemeler
3 Doğal merhem yapmak için malzemeler
4 Doğal merhem nasıl yapılır
5 Her hastalığa göre doğal merhemler nasıl yapılır
Doğal merhemler ile 6 İpuçları ve önlemler
Bir merhem nedir?
Bir merhem, birçok doğal Seo hizmeti  yönteminde oldukça yaygın olan iyileştirici veya süsleme özelliklerine sahip bir preparattır. Bu, ciltte "yayılır" (topikal kullanım içindir) ve dolayısıyla adıyla karakterize edilir. Genellikle, bir tıbbi bitki ile karıştırılmış, tutarlılık sağlamak için, yağlar veya yağlar dayanmaktadır.

Merhemler, ilkleri su içermediğinden kremlerden farklıdır, ikincisi ise kremin cilt tarafından emilmesi gerektiğinden ve su tabanı bunu kolaylaştırdığından, merhem ise dermiş üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur.

Doğal bir merhem yapmak için malzemeler
Baz tutarlı yapmak için 500 gram Vazelin veya parafin veya balmumu.
Tedavi edilecek hastalığa bağlı olarak 60 gram kuru bitki. Rahatsızlığa göre neyin uygulanacağını bilmek için, doğal merhem nasıl yapılacağının açıklamasıyla ilgili aşağıdaki listeye bakınız.
Doğal merhem yapmak için malzemeler
Tüm müstahzarlarda olduğu gibi, merhem yapmak için en uygun malzemeye sahip olmak önemlidir:

Bir güveç
Eldivenler.
Filtre (belirli bir kumaş parçası).
Tahta kaşık
Sürahi.
Bunu korumak için cam kap.
Doğal merhem nasıl yapılır
Doğal bir merhem yapmak için önce tabanı su banyosuna ısıtmanız gerekir. Bal mumunu seçtiyseniz, kesiniz veya küçük Kurumsal Seo   ayırınız. Seçilen materyalin erimesine izin verin ve sonra tedavi edilecek kutuya göre gereken 60 g kuru bitkiyi ekleyin. Bir kaç saat kısık ateşte tutunuz.

Daha sonra karışımı filtreyi kullanarak bir kavanozun içine dökün, yanmasını önlemek için eldivenle sıkın ve hala sıcakken, merhemin saklanacağı cam hazneye hazırlayın.

Baz, petrol jölesi veya parafin ile yapılmışsa, soğumaya başlar başlamaz çabuk katılaştıklarından, bu operasyonda hızlı olmanız gerekir, fakat her zaman kendinizi yakmamaya dikkat edin. Merhem oda sıcaklığına kadar soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.

Her hastalığa göre doğal merhemler nasıl yapılır
Bütün bu rahatsızlıklar için, spesifik bitkiyi kullanarak ve açıkladığımız süreci takip ederek evinizin merhemine sahip olacaksınız.

Kas ağrıları ve eklemler için merhem: Biberiye yaprakları.
Oksijenleyici ve tıkanmış merhem: Okaliptüs, göğsünüzde veya boğazınızda yapraklar, taslaklara veya soğuğa maruz kalmaz.
Çiplerin çıkarılması için merhem: Hatmi kökleri.
İltihaplı merhem, çeşitli cilt problemleri (kuru cilt, kuru egzama, haşlanma gibi): Calendula yaprakları.
Siyatik, suş ve kramplar için merhem: St. John's wort'un çiçekleri.
Böcek sokması ve kaşıntılı egzama için merhem: Papatya çiçeği.
Yanıklar için merhem, baş ağrısı: Seo uzmanı  yaprakları tapınak ve alnına uygulanır.
Güneş yanığı ve cilt lekeleri için merhem: Bahar çiçekleri ve çuha çiçeği.
Doğal merhemler ile öneri ve önlemler
Merhem gözlerle veya mukoza ile temas etmemelidir. Sorunların olması durumunda bitkilerin kontrendikasyonları için bitkisel uzmana danışın, doğal zararsız değildir. Uygulanan bitkiye veya merhem tabanının bileşenlerine bilinmeyen bir alerjisi olmadığından emin olmak için cildin küçük bir parçası ile bir test yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adrenerjik nedir?

Adrenal korteks nedir?

Göğüs Anatomisi Nedir?